Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Referat 02-04-2025

Dato: onsdag d. 2. april  2025 kl. 17.00-19.00 
Mødested: Personalestuen

Deltagere: René, Kristine, Kathrine, Lisbeth, Jeanette, Torben, Tem, Ove, Ejnar Emil (6.c), Sergej (7b), Dennis, Anja og Mikkel

Afbud: Tatjana 

1.    Velkommen til Mikkel - orientering ( 5 min)


2.      Timefordeling og skoledagens længde - herunder ATK lektioner og skolens DNA/profil. Orientering, drøftelse og beslutning (70 min) Der er vedhæftet overblik over 3 scenarier, som kort udfoldes på møde med baggrund i følgende:
Vi ønsker at nedbringe skoledagens længde så meget som muligt. Både ledelse, pædagoger og lærere er enige om at en kortere skoledag vil gavne både trivsel og læring. Dette giver også mulighed for at  indsætte flere ressourcer  bl.a. via  styrkelse af co-teaching og trivselsindsats og løfte alle elevers faglige og sociale udvikling samt tilgodese krav om at tilgodese 10% fagligt mest udfordrede elever . Det er samtidig vigtigt, at vi fastholder skolens DNA med idrætsprofil med bevægelse i centrum - vi ønsker fortsat at være et attraktivt og bevidst valg.

Vi har

Fjernet én tysk lektion i 7i  for at harmonisere skoledagens længde i usk
lagt en  ekstra dansklektion på 1. og 3. årgang for at styrke læring samt harmonisere skoledagens længde og dus åbningstid.
Den nuværende ledelse hælder/anbefaler på nuværende tidspunkt  scenarie C, for at få en kortere skoledag og samtidig fastholder skolens dna. Den endelige afgørelse træffes af den nye skoleleder, da det er skolelederens endelige beslutning.

scenarie A:
ATK fjernes helt for at nedbringe skoledagens længde mest muligt

scenarie B: 
alle 4 ATK lektioner bibeholdes

scenarie C:
2 ATK bibeholdes  i alle 0.-6. klasser . Herudover valgfaget “idræt” på AB spor i udskolingen og idræt som obligatorisk  valgfag i I-klasserne 7.-8. årg.


Bestyrelsen tilslutter sig udspil C med bemærkning og ønske om, at vi i løbet af det kommende år genbesøger og drøfter følgende
“Klassen Tid på alle årgange ” 
Lektion tallet i udskolingen primært på 9 årg. på AB sporet 
Fokus på at eleverne i udskolingen skal inddrages ift timetallet i løbet af skoleåret 2025/2026


3.    Opfølgning på arbejdsgruppe vedr Arbejdsgruppe A/B og i-klasse:  kort orientering om status og evt udskiftning af deltagere  (5 min) 
Ledelsen vender hvem der, ud over Dennis, skal være repræsentant fra ledelsen og derefter bliver der indkaldt til arbejdsmøde

4.     Orientering om suppleringsvalg til SFR v. René (5 min)
René overvejer om han vil melde sig og giver besked tilbage til bestyrelsen 
Bestyrelsen bakker op om det, hvis René melder sig til dette


5.      Manglende principper og tilsyn - vi ser på vedhæftet overblik over principper og beslutter i hvilken rækkefølge og hvordan principperne tilses og evt tilrettes (20 min) 
Det skal undersøges om der skal være et princip for lektie (Mikkel tovholder)
Bestyrelsen udvælger:
ordensregler og værdiregelsæt (24/25)
Evaluering (25/26)
- og derefter vælges der bl.a. ud fra datering af dokumenterne
Skoleleder og formand for bestyrelsen mødes og prioriterer

6.     Information (15 min)
Ledelse 
Legeplads: Kompan kommer snart og laver streger på asfalten, optegning af banen og beplantning. Temperatur og vejrforhold har indflydelse på hvornår dette er mest hensigtmæssig.  Der er taget jordprøver og vi mangler tilladelse. Vi tager først legepladsen i brug, når alt er på plads. 
Vi har en del, der bliver ødelagt lige nu. Elevrådet er også involveret. Forsikringssager er i gang
Vi er med i Ø-gaderådet, hvor der er tildelt midler til “Kunst i Ø-gaden”. 2.klasse og lærer er koblet på Kunstprojekt, som resulterer i konkrete kunstværker på skolens grund.
Persienner for vinduer er rådne , og det er en stor udgift, som vi er i dialog med AK Byg om, idet de leverede dem i 2012.

Personale  ( intet)

Forældre  (Ove indkalder arbejdsgruppe til Åben skole og gymnastik)

Elevrådet  (intet)

 

Punkter til kommende skolebestyrelsesmøder:

Fagdage i matematik, evaluering, drøftelse og beslutning (20 min)

Gennemgang og tilpasning af skolens ordensregler og værdiregelsæt , drøftelse og beslutning

Aula (orientering, drøftelse og godkendelse)

Skolebod